Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: Sony WF-1000XM3 vs Beats Studio Buds

 

TASARIM

Tasarım olarak baktığımızda 1000XM3'ün şarj kutusu Beats Studio Buds'a göre daha büyük ve daha kalın bir yapıda. Beats Studio Buds'ın şarj kutusu ise yanlardan yumuşatılmış oval bir yapıda ve sert plastik malzemeden yapılmış ancak premium bir yapısı var.

 

 

Kutu İçeriği

• Beats Studio Kulaklıklar

• Şarj Kutusu

• USB Type-C Şarj Kablosu

• Birer Çift Large ve Small Kauçuklar

• Kullanma Kılavuzu ve Belgeler

• 3 Aylık Apple Music Üyelik Kodu Hediyesi

 

Her iki kutuda da tip c şarj girişi mevcut. Her iki kulaklığında menteşeleri sert kapanıyor ama dayanıklı görünüyorlar. Kulaklıklara geldiğimizde ise WF-1000XM3 kulaklıklar kutusu gibi çok daha büyük bir yapıda tasarlanmış. Beats kulaklıklar ise WF-1000XM3’ten daha küçük bir yapıda.  Beats Studio Buds'ı kulağınıza taktığınızda hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Studio Buds'ın mühendisleri kulaklığın kulağa tam uyumlu bir şekilde oturması için çok ince çalışmışlar bence.

 

Tasarımına baktığınızda kulağın dışarısında kalan kısım dış kulağınızın çukuruna tam denk gelecek şekilde tasarlanmış. Bu tasarımı WF-1000XM3'e göre sevdiğimi ve beğendiğimi söyleyebilirim. WF-1000XM3'ün üzerinde sezgisel dokunmatik kontroller varken Studio Buds kulaklıklarında ise dokunmatik değil tuşlu kontroller bulunuyor. Ben kablosuz kulaklıklarda kontrollerin dokunmatik yerine tuşlu olmasını daha çok seviyorum tabi bu kişiden kişiye göre değişebilir. Beats'in tuşlu kontrolleri gayet başarılı, bir kere bastığınızda müziği durdurup, devam ettirebiliyorsunuz. İki kere basınca sonraki, üç kere basınca bir önceki şarkıya geçiş yapabiliyorsunuz.

 

WF-1000XM3'ün her biri 8.5 gr iken; Beats Studio Buds'ın herbir kulaklığı 5 gr ağırlığında. WF-1000XM3'ün kutusundan silikon ve köpüklü uçlar çıkarken; Beats'in kutusundan sadece silikon kulaklık uçları çıkıyor.

 

 

MALZEME KALİTESİ

Her iki kulaklığa baktığımda ikisi de dayanıklı malzemelerden üretilmiş olduğunu görüyoruz. WF-1000XM3'ün gövdesi plastik mat bir malzemeden üretilirken; Beats'in gövdesi plastik sert malzemeden üretilmiş. İkisini de şarj kutusundan düşürmeye çalıştım ama iki kulaklıkta bu testten başarıyla geçti. Güçlü mıknatısları var.

 

               

Beats Studio Buds, su sporları dışında tüm spor ve egzersiz türleri için suya ve tere dayanıklı bir tasarıma sahip. Beats Studio Buds, kontrollü laboratuvar koşullarında test edilmiş ve 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IPX4 derecesini elde etmiştir. Apple bu kulaklıkların suya ve tere dayanıklılığının kalıcı olmadığını belirtmiş ve normal kullanıma bağlı yıpranma sonucunda bu özelliğinin azalabileceğini de belirtmiş. Şarj kutusu ise suya ve tere karşı dayanıklı değil.

WF-1000XM3'ün ise maalesef suya ve tere karşı dayanıklılığı yok.

 

               

KONFOR

Ben bu kulaklıklarla yaklaşık iki hafta geçirdim diyebilirim. Konfor, hafiflik ve kulağa uyum açısından Beats Studio Buds'ı WF-1000XM3'e göre daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Beats Studio Buds'ı kulağıma taktığımda ağırlık olarak hiçbir şey hissetmedim diyebilirim ama WF-1000XM3 için ne yazık ki aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kulaklığın kutusu gibi kendisi de ağır ve kulağa takıldığında o ağırlığı hissedebiliyorsunuz. Beats Studio Buds'ın kutu içerisinden üç farklı büyüklükte silikon kulaklık ucu çıkarken; WF-1000XM3'ün kutu içerisinden ise 4 farklı boyutta silikon 2 farklı boyutta da köpüklü kulaklık ucu çıkıyor. Yine de Beats Studio Buds'ın WF-1000XM3'ten çok daha iyi bir şekilde kulağa oturduğunu ve rahatsız etmediğini söyleyebilirim.

 

 

GÜNLÜK KULLANIM

Günlük kullanım ve pratiklik açışından WF-1000XM3'te sezgisel dokunmatik kontroller yer alırken; Beats Studio Buds'ta tuşlu kontroller yer alıyor. 1000XM3'ün kontrollerini uygulama içerisinden kişiselleştirebiliyorsunuz ama Beats Studio Buds'ta sağ ve sol kulaklıklara uzun basıldığında sadece sesli asistanı veya gürültü engelleme özelliğini açabilme olarak kişiselleştirebiliyorsunuz.

 

Kulaklık ses seviyesini ayarlamak için WF-1000XM3'ün uygulama içerisinden kulaklıklardan herhangi birisine o özelliği atayarak seviyeyi kulaklık üzerinden ayarlayabiliyorsunuz ancak Beats Studio Buds'ta maalesef böyle bir özellik ve kişiselleştirme seçeneği yok. Mi Band 4 veya daha üstü bluetooth özellikli akıllı bileklik kullanıyorsanız telefona dokunmadan da ses seviyesini kontrol edebilir hatta şarkıları durdurup oynatabilir ve değiştirebilirsiniz. Onun dışında aktif gürültü engelleme ve şeffaflık modlarını her iki kulaklık üzerinden de kontrol edebiliyorsunuz.

               

WF-1000XM3 kulaklıklarında bulunan sensörler sayesinde kulaklıkları kulağınızdan çıkarttığınızda müzik otomatik bir şekilde dururken; Beats Studio Buds'ta ise maalesef böyle bir özellik yok.

WF-1000XM3'te hızlı dikkat özelliği ile karşınızdaki kişi ile müziğiniz kesilmeden sohbet edebiliyorsunuz. Buna karşılık Beats Studio Buds'ta ise şeffaflık modunu aktif ederek dış sesleri daha iyi bir şekilde duyabilirsiniz ama müziğin sesini kendiniz kısmanız lazım.

Batarya süresi olarak WF-1000XM3 anc açık 6, anc kapalı 8 saat kullanım sunuyor. Anc açık kutu ile beraber 24 saat, anc kapalı kutu ile beraber 32 saatlik bir süre size vaad ediyor.

 Beats Studio Buds'a geldiğimizde anc açık 5 saat, anc kapalı 8 saat kullanım sunuyor. Anc açık kutu ile beraber 15 saat, anc kapalı 24 saatlik bir kullanım süresi vaad ediyor.

Hızlı şarj olayına geldiğimizde WF-1000XM3 10 dakikalık şarj ile 90 dakikalık kullanım sağlarken; Beats Studio Buds ise 5 dakikalık Fast Fuel şarj ile 1 saate kadar ses süresi elde ediyorsunuz.

Sony WF-1000XM3'ün suya ve tere karşı herhangi bir sertifikası yokken; Beats Studio Buds'ın IPX4 derecesinde suya ve tere karşı dayanıklılığı mevcut. Yağmurlu ve sıcak günlerde tercihim kesinlikle Beats Studio Buds olurdu.

Aynı zamanda hafiflik, rahatlık, kulağa uyum ve uzun saatler kullanabilmek açısından benim tercihim kesinlikle yine Beats Studio Buds olurdu.

 

BAĞLANTI KALİTESİ

Her iki kulaklıkta Hem ANDROİD hem de İOS cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışıyor. WF-1000XM3'te nfc ve Bluetooth 5.0 desteklerken; Beats Studio Buds Class 1 Bluetooth sertifikasına sahip. SONY WF-1000XM3 10 metrelik kablosuz etki alanına sahipken; Beats Studio Buds tam 30 metrelik kablosuz etki alanına sahip.

Her iki cihaz da hızlı bir şekilde telefonlara bağlanıyorlar. Film veya video izleme konusunda hiçbir gecikme olmadığını söyleyebilirim.

Her iki kulaklığın gecikme performans testine videodan bakabilirsiniz.

 

MİKROFON KALİTESİ

WF-1000XM3'te ileri ve geri beslemeli çift mikrofon yer alırken; Beats Studio Buds'ta hüzmeleme özellikli çift mikrofon yer alıyor. Açıkçası her iki kulaklığa da mikrofon testi yaptığımda WF-1000XM3'ü daha başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Sony WF-1000XM3'te ayrıca HD Gürültü Engelleme İşlemcisi QN1e olduğu için dış ortam gürültüsünü başarılı bir şekilde kesiyor ve sesiniz karşı tarafa net bir şekilde gidiyor. Aradaki farkı görebilmek için videodaki mikrofon testine bakabilirsiniz.

 

SES KALİTESİ

SONY WF-1000XM3'ün "Headphones" adlı mobil uygulama desteği var. İOS ve Android platformunda hızlı bir şekilde uygulamayı indirip ayarları kişiselleştirebiliyorsunuz.

Beats Studio Buds'ı İOS'te kullanmak için herhangi bir yazılım indirmenize gerek yok ama Android kullanıcısı iseniz uygulamayı indirmeniz gerekiyor.

Headphones uygulaması ile WF-1000XM3'e ekolayzır ayarları yapabiliyorsunuz. Ben özellikle bas seviyesini +-10 olarak değiştirilebilme özelliğini sevdiğimi söyleyebilirim. Onun dışında yüksek tiz, vokal, dinlendirici, neşeli, heyecanlı, parlak ve konuşma gibi değişik karakterlerde kulaklığın ses profilini şekillendirebiliyorsunuz. Beats Studio Buds'ta maalesef bu şekilde kulaklık ses profili kişiselleştirme özelliği yok. Ancak Spotify gibi üçüncü taraf uygulamalarla kulaklığın ses profiline şekil verebiliyorsunuz.

               

WF-1000XM3'ün ses profillerine tepkisi hızlı ve iyi. Son ses düzeyi gayet tatmin edici. Ben genelde ses seviyesi olarak %80 civarında kullanmıştım. Ayrıca kulaklıkları son ses seviyesinde kullandığımda seste herhangi bir patlama, çatlama veya bozunuma uğrama gibi problemle karşılaşmadım. Beats Studio Buds'ın da son ses seviyesi gayet yüksek ben genelde ses seviyesi %70-80 civarındayken kullandım. Beats Studio Buds son ses seviyesinde bile temiz, berrak ve net bir ses performansı sergiliyor.

               

WF-1000XM3 bas profilindeyken yüksek ses seviyesine çıkarıldığında bas seviyesini otomatik olarak azaltıp daha açık ve tiz bir profile bürünüyor. Beats Studio Buds ise son ses seviyesinde bile bas karakterine devam eden bir profile sahip.

 

İki kulaklığın bas performansını değerlendirdiğimizde WF-1000XM3 daha başarılı gibi duruyor. Çünkü mobil uygulama sayesinde bas seviyesini başarılı bir şekilde arttırabiliyorsunuz. Beats Studio Buds normalde bas karaktere sahip. Bas performansını ise Spotify gibi uygulamalarla biraz olsun arttırabilmeniz mümkün.

               

İki kulaklığında tiz ve vokal sesleri temiz, net ve dengeli bir yapıda. Sahne genişliği ve zilli enstrümanların WF-1000XM3'te daha iyi bir şekilde öne çıktığını söyleyebilirim.

               

Genel ses kalitesi anlamında benim görüşüm mobil uygulama desteği ile SONY WF-1000XM3 çok başarılı ama kulağa oturma, bas kalitesi anlamında tok, temiz ve net bir ses performansı ile Beats Studio Buds benim gözümde çok daha iyi bir konumda.

 

 

İZOLASYON

Kablosuz kulaklıklarda izolasyonu iki ana başlık altında inceliyoruz. Pasif izolasyon ve aktif izolasyon.

Pasif izolasyonda kulaklıkların kulak yolunuzu ne kadar iyi kapsadığı, silikon uçların kulağa ne kadar iyi oturduğu, kulaklık uçlarının malzeme yapısı silikon mu veya hafıza yapılı mı gibi parametrelerle sonuçlanıyor. WF-1000XM3'ün pasif izolasyonu gayet başarılı. Kutunun içerisinden çıkan silikon ve hafıza yapılı kulaklık uçları sayesinde kulağınızın yapısına göre başarılı bir pasif izolasyon sağlıyor.

               

Beats Studio Buds'ın pasif izolasyonu bence WF-1000XM3'e göre daha başarılı. Çünkü Apple ve Beats mühendisleri kulak şekli ve kulaklığın kulağa oturması üzerine çok özel bir çalışmaya ve tasarıma imza atmışlar desek yeridir. Beats Studio Buds kulağa mükemmel bir şekilde oturuyor ve dış ortam gürültüsünü aktife yakın bir şekilde pasif olarak engelliyor.

               

Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Dış ortamdan gelen gürültü frekanslarına karşılık ters ses frekansları üreterek dış ortamdaki gürültü elektronik olarak minimum düzeye indirgeniyor. Sony WF-1000XM3 te ise Uyarlanabilir Ses Kontrolü ve HD Gürültü Engelleme İşlemcisi olan QN1e işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci sayesinde dış ortam sesleri başarılı bir şekilde analiz ediliyor.

               

 WF-1000XM3, Beats Studio Buds'ın aktif gürültü engelleme özelliğinden daha iyi bir performans sergiliyor ancak aralarında ciddi denebilecek bir fark yok.

 

GENEL DEĞERLENDİRME

Her iki kulaklığa baktığımda Sony, Apple ve Beats mühendislerinin ince işçilikle kaliteli ürünler ortaya çıkarttıklarını söyleyebilirim. Günlük kullanım, kulağa uyum ve pratiklik açısından Beats Studio Buds'ın şarj kutusu pantolon cebi gibi günlük kıyafetlerimiz ile WF-1000XM3'e göre çok daha rahatsız etmeyecek şekilde taşınabiliyor. Mobilite ve uzun saatler rahatsız olmadan kullanım açısından oyumu Beats Studio Buds'tan yana kullanırdım.

               

Sony WF-1000XM3 mobil uygulama desteği ile öne çıkan bir kulaklık. Uygulama üzerinden kulaklığın ses profillerine hızlı bir şekilde müdahale edebilmemiz çok iyi. Dokunmatik kontrolleri de başarılı bir şekilde çalışıyor ve kişiselleştirilebiliyor. Özellikle hızlı dikkat özelliği ile müziğiniz kesilmeden sohbet edebilmemiz çok iyi bir özellik bence.

               

Bas kalitesi olarak değerlendirdiğimizde WF-1000XM3 son ses seviyesinde kulaklığın bas performansını ciddi derecede otomatik olarak düşürüyor ama kulaklığı %70-80 civarında kullanacaksanız tatmin edici bir performans sergiliyor. Beats Studio Buds tonal karakter olarak zaten bas karakterinde bir kulaklık. Son ses seviyesinde de gayet başarılı bi performans sergiliyor. Uzun saatler kulaklarım rahatsız olmadan bas karakterli müzikler dinlemek istiyorum diyorsanız Beats Studio Buds o zaman tam size göre.

               

Beats Studio Buds'ta dokunmatik kontroller yerine tuşlu kontroller yer alıyor. Bu tuşlarda WF-1000XM3'ün dokunmatik kontrolleri gibi başarılı ve hızlı bir şekilde çalışıyor.

               

Aktif gürültü engelleme açısından tercih edecekseniz Sony WF-1000XM3 daha başarılı gibi duruyor. Daha önce dediğim gibi kulaklıkta özel olarak HD gürültü engelleme işlemcisi olan QN1e işlemcisi ve  Uyarlanabilir Ses Kontrolü bulunuyor bu sayede sesiniz karşı tarafa çok daha net bir şekilde gidiyor. Ancak Beats Studio Buds kulağa o kadar güzel oturuyor ki pasif gürültü engellemesi aktif gürültü engelleme özelliğine yakın bir performans gösteriyor.

 

 

1Sony WF-1000XM3 ANC TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

WF-1000XM3, halihazırda amiral gemisi konumunda olan ANC ve akıllı özellik kralı abisi WF-1000XM4'ün selefi.

 

İncelediğimiz bluetooth kulaklık abisinin piyasada hüküm sürmesiyle birlikte günümüzde çok uygun bir fiyat bandına gerileyerek bir fiyat / performans model formuna bürünmüş oldu.

 

WF-1000XM3 hala çok iyi bir ANC performansına, iyi ses kalitesine, çok dayanıklı ve konforlu bir yapıya, uygulama desteğine ve çok değil, geçen 1-2 sene öncesinin amiral gemisi teknolojisi olarak adlandırabileceğimiz premium sınıf akıllı özelliklere sahip.

ArtılarıBaşarılı ANC Performansıİyi Malzeme KalitesiFiyat / Performans KralıÜstün KonforBaşarılı Sonik Performans Tatmin Edici Mikrofon KalitesiMobil Uygulama DesteğiUSB-C
EksileriBu Fiyat Etiketinde, Hiçbir Şikayetimiz Yok
Fiyatları

2Beats Studio Buds Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

Beats Electronics Hip-Hop müzik yapımcısı Dr.Dre tarafından Amerika’da kurulan ve her zaman özellikle Hip-Hop ve benzeri müzik türünde işler yapan insanların vazgeçilmezi olan ürünler üreten ve bu konuda başarısı asla yadsınamayacak bir şirkettir. Şirket 2014 yılında Apple bünyesine katılarak daha da kaliteli ürünler üretmekte ve biz kulaklık kullanıcılarını hiç şaşırtmamış, temiz bass duymak ve aynı zamanda özellikle Elektronik ve Hip-Hop müzikte sesin en kaliteli hallerinden birini duymak için ilk tercih edeceğimiz markaların başında gelmekten aşağı kalmamıştır. Genel olarak kullanıcıların kulak üstü kulaklıkları ile bildiği Beats, Beats Studio Buds ile ANC özelliğine sahip kulak içi TWS kulaklık konusunda da piyasada ben de varım diyerek rakiplerine göz dağı vermiş.

ArtılarıANC (Active Noise Cancelling)Mobil Uygulama Üzerinden KontrolTransparan ModStabil bağlantı kalitesi ( Bluetooth 5.0)USB Type-C
EksileriErgonomi (Kulağa %100 Oturmuyor)Yüksek Tizlerde BaşarısızMikrofon KalitesiKulaklıklar Kulaktan Kayabiliyor
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.