Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

En Ucuz Su Geçirmeyen Kulaklık: Lenovo HE05 İncelemesi

 

Herkese Selamlar,

Bugün Lenovo’nun su geçirmediğini iddia eden piyasadaki en ucuz su geçirmeyen Bluetooth kulaklığını hakkında konuşacağız. Elimizde Lenovo HE05 var.

 

Kutu İçeriği

-        Lenovo HE05

-        3 Farklı Boyda Kulak Slikonu

-        1 Adet Micro-USB

-        1 adet kullanım kılavuzu

 

Lenovo-he05

 

Kutu İçeriğine baktık şimdide tasarımı hakkında konuşalım. HE05 Boyun Askılı bir kulaklık. Kulağın Boyun askılı yapıda olmasının sağladığı bazı özellikler var. Bunlar yüzerken boynunuzdan kolayca düşmemesi için ekstra boynunuzu tutması ve malzeme kalitesinde başarısından dolayı güvende hissettirmesi.

 Sağ ve Sol tarafında ki haznelerin sol tarafında kontrol butonları bulunmakta ve aynı zamanda Micro-USB şarj girişi. Standart olarak ses aç / kapa, başlat / durdur ve bağlantı kurmak amacıyla kullanılmakta. Ekstra olarak herhangi bir butonu bulunmuyor. Zaten bu fiyat bandındaki Su geçirmeyen Bluetooth kulaklıklardan ekstra bir beklentiniz olmamalı. Kulaklığın kabzalarında metal-alüminyum alaşımı bir malzeme ile kullanılmış.

Ses kalitesi kısmında fazla bir beklentiniz olmamalı. Ama tatmin edici bir ses düzeyine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Lenovo Thinkplus Live Pods XT92

Lenovo firması özellikle, dizüstü bilgisayar üreticileri arasında dikkat çeken firmalardan biridir. Dolayısı ile ürettiği ürünlerde de ses getirmesini doğal olarak bekleyebiliriz.

 

Şarj süresine bakacak olursak. HE05 120 Dakikada şarj oluyor ve 8 saatlik kullanım ömrü sunuyor. Aynı zamanda da 120 dakika bekleme süresi sunuyor. Kulaklığın Fiyatı düşünülünce yeterli tabi ama bu süre bize ne kadar yeter orası muamma.

Bağlantı kalitesinde ise kulaklık Bluetooth 5.0 ile geliyor ve çok dengeli bir bağlantı sunuyor. Bağlantıda herhangi bir kopma vs. durumu yaşamadık.

Fiyat demişken Lenovo HE05’in fiyatı hakkında bir şey söylemek gerekirse kurun değişkenlik göstermesine karşın 100 – 150 TL bandında olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyat bandındaki bir kulaklığın su geçirmemesini değil doğru düzgün müzik çalmasına bile şaşırmaktayız. Piyasada gerçekten çok fazla kalitesiz kulaklık bulunmakta ve ödediğiniz paraya değecek bir kulaklık bulmak gerçekten güç. İhtiyaçlarınız arasında su geçirmeyecek ve standart bir ses kalitesi varsa bu kulaklık bizce okey.

 

su-geçirmez-kulaklık 

 

PEKİ GERÇEKTEN SU GEÇİRMİYOR MU?

 

Arkadaşlar kulaklığı çalışır vaziyetteyken içi su dolu kavanozda yaklaşık 20 – 25 dakika boyunca suda beklettik. Şarjı % 70’deydi ve testimiz bittiğinde % 40’lara geldi. Ayrıca çalışmaya devam etti elbette. Havuzda rahatça kullanılabilir olması bizi gerçekten tatmin etti.

 

su-geçirmez-bluetooth-kulaklık 

 

LENOVO HE05 HAVUZDA KULLANILIR MI?

      Kulaklığı takmadan suyun içine bırakıp geri aldığımız zaman sesin çıktığı kısımlarda bir tıkanma meydana geliyor ama biraz salladıktan sonra içerideki su kendi atıyor ve çalmaya devam ediyor. Zaten bu kulaklığı yüzerken kullandığınızda böyle bir sorun meydana gelmeyecektir. Çünkü kulaklığı taktığınızda “Vakumlar” gibi kulağınız tutuyor ve içeri su sızdırmak gibi bir durum en aza iniyor.

Tabi ne kadar uzun ömürlü olduğu konusunda henüz kesin bir bilgi söylemek mümkün değil. Yaptığımız araştırmalarda Kulaklığın teknik detaylarına bakınca IPX5 sertifikasını görüyoruz su püskürtmelerine karşı dayanıklılık sağlıyor. Lakin Lenovo HE05 Bluetooth Kulaklığı Havuzda gönül rahatlığı ile kullanmak mümkün.

Lenovo HE05 Bluetooth Kulaklığı Havuzda Kullanabiliyoruz evet ama acaba denizde de aynı sonucu alır mıyız? Dediğinizi duyar gibiyim. Deniz kullanımı için ne kadar doğru bir tercih olduğu konusunda biraz şüphelerimiz var. Deniz tuzundan dolayı herhangi bir oksitlenme durumda kulaklık bozulabilir.

 

 

bluetooth-kulaklık-he05

 

 

LENOVO HE05 BLUETOOTH KULAKLIK TEKNİK ÖZELLİKELERİ

 

-        Bluetooth Sürümü: 5.0

-        IP Sertifikası: IPX5

-        Şarj Süresi: 120 Dakika

-        Batarya Ömrü: 8 Saat

-        Pasif Gürültü Engelleme

-        3 Ayrı Renk Seçeneği (Beyaz / Siyah / Kırmızı)

-        Kullanım Mesafesi: 10 Metre

-        Stereo Ses Çıkışı

-        Boyun Bandı

 

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.