Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: T5 II McLaren Edition vs B&O BeoPlay E8 Sport

 

Bugün sizlerle kendi segmentlerinde birbirinden harika spor kulaklıklar olan Klipsch T5 İİ Mclaren edition ve Bang&Olufsen E8 sport TWS modellerini artıları ve eksileriyle karşılaştıracağız.

 

KLİPSCH T5 İİ MCLAREN EDİTİON KUTU İÇERİĞİ

+ 5 adet farklı boyutta kulak içi silikon

+ 3 Klipsch T5 İİ Mclaren Edition kulaklık

+ Çift uçlu usb-c kablo

+ usb-c’den usb-a’ya dönüştürücü

+ Kullanma kılavuzu

+ 4 adet Sticker

+ Seri numaralı black card

+ Klipsch ve Mclaren tarihçesi

+ Kablosuz şarj pedi

 

BANG&OLUFSEN E8 SPORT KUTU İÇERİĞİ

+ 2 çift silikon kulak sabitleyici

+ 3 çift kulak kulak içi silikon

+ Bang Olufsen E8 Sport Kulaklık

+ Usb-c Kablosu

+ Kablosuz şarj pedi

+ Kullanma Kılavuzu

 

GENEL DEĞERLENDİRME

Klipsch’e baktığımızda en pahalı motor sporu olan Formula 1’de Mclaren takımına yıllardır ses sistemleri tasarlıyor ve üretiyor. Indianapolis merkezli bir Amerikan hoparlör şirketidir . 1946 yılında Hope, Arkansas'ta Paul W. Klipsch tarafından 'Klipsch and Associates' olarak kurulan şirket, hoparlör sürücüleri ve muhafazaları ile üst düzey, yüksek kaliteli ses sistemleri, genel seslendirme uygulamaları ve kişisel ses sistemleri için eksiksiz hoparlörler üretmektedir.

Genel anlamda akustik açısından tercih edilen marka başardığı alternatif ses sistemleri ile tanınıyor. Bu modelde ise ünlü Hyper car markası olan Mclaren ile işbirliğine giderek Formula 1 fanlarını sevindiren üst kalitede bir kulaklık tasarlamış. Bang&Olufsen markasına baktığımızda ise yurtdışında daha fazla tanınan yüksek kalite ses ürünleri, televizyonlar ve telefonlar üreten bir Danimarkalı şirket. 1925 yılında Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından kuruldu. Şirketin ilk önemli ürünü, o dönemde radyolar çoğunlukla akü pillerle çalıştıkları hâlde alternatif akımla çalışan bir radyo idi.  E8 Sport modeli ise adından da anlaşılacağı gibi sportif bir amaç için tasarlanmış ve Mclaren Edition’a rakip olmuş durumda.

TASARIM

Klipsch ile arasında neredeyse 2 katı kadar fiyat farkı olan E8 sport her ne kadar sade gözükse de benim açımdan birçok durumda 1-0 önde yer alıyor. Tasarım olarak boyut yerine estetiğe önem veren Bang&Olufsen, Klipsch’e nazaran daha büyük ve köşeli bir tasarımla bizleri karşılıyor. kulaklıklar wingtips ile geliyor.Wingtips ne diye sorarsanız kulak içi sabitleyici adı verilen silikonlar denebilir.Silikonlar kulağa daha iyi bir uyum sağlar. Wingtips spor ve diğer fiziksel aktiviteler için kullanışlıdır. Doğru kullanıldığı zaman kulaklıkların düşmesini engeller. Ter önleme özelliği ise spor yaparken kullanımı ideal yapar. Klipsch ise efsanevi papaya turuncusu denilen Mclaren’ın rengi, ön ve arka yüzeylerinde kullanılan damalı bayrak temalı fiber karbon kaplama kullanarak adeta benim gibi yarış severlere yeşil ışık yakmış diyebilirim.

Hareketli koşu sporu gibi şeylerle ilgileniyorsanız E8 Sport wingtipsleri sayesinde kulakta daha iyi tutunacağı için bunu tercih etmenizi öneririm. Ama eğer bir Formula 1 fanıysanız ve kulaklıklarınızın kulağınızda şık durmasını istiyorsanız Klipsch T5 İİ Mclaren Edition size daha iyi bir klaslık ve hava katacaktır.

 

MALZEME KALİTESİ

Kulağın neredeyse her noktasına oturarak 5-10 saniye sonra varlığını hafifliği dolayısıyla kaybettiren Klipsch bizim için gerçek bir yarış kulaklığı tasarlamış. Ayrıca tasarlamakla da kalmayıp bunları Formula 1 Mclaren pilotlaları olan İngiliz yarışcı Lando Norris ve Avustralyalı yarışcı Daniel Ricciardo’ya yarış esnasında testlerini yaptırmış, saatte 300 km/h hızla giden araçlarda bile kalitesini hissettirmeyi başarmış. Kulaklığın dış yapısının fiber karbondan üretildiği açıkca belirtilmiş. Fiber karbon, kulaklıkta hem hafifliği hem de dayanıklılığı arttırmış durumda. Yanları ise tekerden esinlenerek ona benzer bir şekil ve dokuyla kaplanmış. Bang&Olufsen ise Klipsch’e nazaran daha büyük ve köşeli yapılmış. Fakat malzeme kalitesi yumuşak sıkıştırılmış alüminyum bir madde gibi duruyor. Eğer sağlam olan hangisi diye soracak olursanız Klipsch T5 İİ Mclaren Edition sizin için daha doğru bir seçim olacaktır.

 

KONFOR

Bang&Olufsen kalite açısından devamlılığını sürdürebilen ve yaptığı işlerle çok köklü bir marka olma niteliğini taşıyor. Bütün kulaklıklarında yumuşaklığı ve konforu hep önde tutan marka E8 Sport modelinde de bizi üzmemiş ve kendimizi göklerde hissedeceğimiz bir kulaklık yapmış. Wingsuit destekleri ilk baş kulağınıza otururken birkaç saat acıya neden olsa da kulağınız alıştıktan sonra tamamen konforlu bir şekilde kulağa tutunuyor. Ama eğer yine de kulağınızı rahatsız ediyorsa kutunun içinde wingsitsiz silikon da bulunuyor. Klipsch ise kulakta yine iyi bir duruş sergiliyor fakat wingsuit desteği olmadığı için kullanıcıya her an kulaktan düşebilir hissi veriyor. Kutu içeriğinde bulunan 5 adet farklı boy silikon sayesinde kulağınızın boyuna göre ayarlanarak düşme olayı biraz da olsa engelleniyor. Transparan özelliği sayesinde her iki kulaklık da dış ortamı duymak istediğinizde toplam 4 adet çift mikrofon ile dışardaki sesi gürültüyü azaltarak aynen içeri aktarıyor.

 

İZOLASYON

Aktif gürültü engelleme özelliği bulunan Klipsch kesinlikle izolasyon açısından ezip geçiyor. Aslında çoğu spor kulaklıkta aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. Sebebi ise koşu veya bisiklet sporları gibi sporlar yaparken dış ortamdaki ses duyulmazsa araba kazaları gibi riskler artar. Ama Klipsch bu özelliği de transparan modunun yanına ek olarak koyarak kullanım alanını biraz arttırmak istemiş. Bang&Olufsen E8 Sport modelinde ise sadece pasif gürültü engelleme ve transparan modu bulunuyor. İzolasyonu pek de sağlamayan Bang&Olufsen bu kategoride pek de yüzümüzü güldürmedi.

 

SUYA DAYANIKLILIK

Kulaklıkların ikisinde de IP67 suya dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Bu sertifika ise 30 dakika boyunca 1 metre derinliğe kadar suya dayanabilen cihazlara test edilip edilip verilen bir onaydır.

Süre ve derinlik arttıkça cihaz dayanma özelliğini kaybederek hasar almaya başlar ve kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Fakat cihaz her ne kadar belli bir derinliğe kadar dayansa da havuz gibi ortamlarda kullanımı tercih edilmez.

 

 

 

 

 

SES KALİTESİ

Klipsch markası itibariyle akustik yapılı ses veren kulaklıklar üretmiştir. T5 İİ Mclaren Edition da bundan ayrı kalmayarak düşük frekansı 10 Hz’e kadar destekliyor. İki kulaklık da stereo olması dolayısıyla bağlantı bir kulaklıktan öbürüne dolaşmazken direk bir şekilde telefondan ikisine de ayrı bir şekilde dağıtılıyor. Her ikisinde de dinamik sürücü bulunuyor fakat Klipsch’in sürücü çapı 5mm iken Bang&Olufsen’ de ise 5.7 mm olarak bulunuyor. Aynı zamanda ikisini de özelleştirmek için Klipsch Connect ve Bang&Olufsen adlı mobil uygulamalar bulunuyor. Transparan modunu ayarlama, aktif gürültü engelleme gibi özellikler uygulamalarda yer alıyor. Ama bence Klipsch’te tiz bir müzik çaldığımda sesleri olduğundan fazla dramatize ettiğini söyleyebilirim.

 

 

MİKROFON KALİTESİ

İki kulaklıkta da gürültü engelleyici çift mikrofon bulunuyor. Baktığınız zaman fiyatından ötürü Klipsch’in mikrofonu daha iyidir diye düşünseniz de bu kategoride gerçekten berbat. Telefon konuşmalarında bile sesinizin anlaşılması zor bela oluyor. Marka neden böyle güzel bir kulaklığın mikrofonunu neden bu kadar danik yaptı bilinmez. Bang&Olufsen’in mikrofonu ise gayet fiyatına göre performanslı tasarlanmış. Sesleri net bir şekilde alıyor ve aynı zamanda kayıt alırken de bir stüdyo mikrofonu seviyesine yaklaşım sağlıyor. Mikrofon Kalitesi sizin için önemliyse kesinlikle Bang&Olufsen’i tercih edin.

 

BAĞLANTI KALİTESİ

 

Klipsch T5 İİ Mclaren Edition bluetooth 5.0 ile bizleri karşılıyor. Günümüze bakıldığında biraz geri kaldığı söylenebilir. Ek olarak kulaklıkta AAC, SBC, Qualcomm aptX, Qualcomm cVc 8.0 bluetooth codecleri bulunuyor. Bu codeclerin amacı ise bağlantıyı hızlandırarak cihazla arasındaki bağlantının gecikmesini minimuma indirmek. Bang&Olufsen’de ise bluetooth 5.1 ve ek olarak AAC, SBC,     Qualcomm aptX codecleri kullanılmış. İki cihazda da 10 metre çekim menzili bulunuyor.

 

PİL ÖMRÜ

Klipsch’te 8 saat kulaklığın pil ömrü ve 32 saat kutunun pil ömrü bulunuyor. Bang&Olufsen’de ise 7 saat kulaklığın pil ömrü ve 30 saat kutunun pil ömrü olmak üzere karşımıza geliyor. Her ikisinde de kablosuz şarj pedi mevcut.

 

 

 

1Bang & Olufsen BeoPlay E8 Sport True Wireless Kulak İçi Bluetooth Kulaklık

Bang & Olufsen, Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından 1925 de kuruldu. Bu iki abi, o zamanlarda, radyo iletim teknolojileri üzerinde çalışıyorlardı. Neredeyse 100 sene sonra, bugün, firma artık dünyanın en dikkat çekici hoparlörlerini, en orijinal tasarımlı kulaklıklarını ve en kaliteli televizyon sistemlerini üreten markalardan biri haline geldi. Peter ve Svend,” tasarıma” bu kadar önem veriyorlar mıydı bilmiyorum, ama günümüzde Bang & Olufsen denince akla özgün dizayn, göz alıcı tasarım ve üstün malzeme kalitesi gelir.

 

E8 Sport, Bang & Olufsen tam kablosuz kulak içi bluetooth kulaklık modelleri arasında E8 etiketini taşıyan üyelerin son versiyonunu temsil ediyor.

 

Tam olarak aynı amaca hizmet etmesi için tasarlanmayan bir önceki model E8 Sport, biraz daha farklı bir dizayn anlayışına ve daha lüks bir görünüme sahipti.

 

E8 Sport, adından da anlaşılacağı üzere, dış koşullara dayanıklı gövdesi, kulakta sabit kalınmasını sağlayan destek kancası, kompakt boyutu, uzun batarya ömrü ve enerjik ses karakteri ile, bir aktif yaşam kulaklığı.

ArtılarıÜstün Malzeme KalitesiEnerjik Ses Karakteri, İyi Ses KalitesiKablosuz ŞarjUSB-CMobil Uygulama DesteğiIP57 Sertifikası
EksileriANC EksiğiDaha Konforlu Modeller KullandıkBenzer Fiyatlara Sahip, Daha İyi Teknik Performansa Sahip Onlarca Rakip Var
Fiyatları

2Klipsch T5 II ANC McLaren Edition TWS Bluetooth Kulaklık

Klipsch T5 II Mclaren ANC Edition, sunumuyla göz kamaştıran, özel bir kulaklık.

 

 

Kutunun İçinden Çıkanlar:

 

·  Kullanma Kılavuzu

·  Özel Sticklerlar

·  Klipsch – Mclaren Kataloğu

·  Klipsch T5 II Mclaren ANC Edition Kulaklıklar

·  Kablosuz Şarj İstasyonu

·  5 Çift Silikon Uç + 1 Çift Özel Memory Foam Uç

·  1 Çift Yedek Kulak Kancası

·  USB-C’den USB-C’ye Özel Tasarım Şarj Kablos

·  USB-C’den USB-A’ya Dönüştürücü

·  Güvenlik Kılavuzu

      

T5 II Sport Mclaren ANC Edition’ın kutusunu açtığımızda öncelikle bizi karşılayan, tecih ettiğimiz için teşekkürlerini ileten dilek kartı ardından özel stickerlar ve kullanım klavuzu ile devam ediyor. Kulaklıkların kendileri ise şarj kutusunun dışında özel bir bölümde bizleri karşılıyor.

ArtılarıAkıllı ve Yardımcı UygulamaSes KalitesiKablosuz ŞarjKaliteli Tasarım ve Materyaller
EksileriGürültü Engelleme ModuArama ve Mikrofon Kalitesi
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.