Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edeneler Kulübü: Ömer Faruk Şahin TaoTronics SoundLiberty 53 Değerlendirmesi

Selam arkadaşlar bugün sizlere SoundLiberty 53 Bluetooth kulaklık incelemesini sağladım.

Genel Bakış 

 Kablo bağımlılığından kurtulmak isteyen müzik severlerin ve sık konuşma yapanların ucuza alabileceği TaoTronics SoundLiberty 53 bluetooth kulaklığı devreye giriyor.Giyilebilir teknolojik cihazlarından olan bluetooth kulaklıklar son dönemlerde oldukça marka üretime geçmiş bulunmakta. Birçok marka, farklı özelliklerde kablosuz olarak çalışan bluetooth kulaklık üreterek kullanıcıların beğenisini kazanmaya çalışıyor. Bunlardan bir tanesini inceleme fırsatı yakaladık.

 TaoTronics SoundLiberty 53

 Çin menşeili kulaklık markası mükemmel denilebilecek kulaklıkları piyasadaki muadillerinin neredeyse 1/3 fiyatına satan marka.

 Sunvalley Group bünyesinde kaliteli, uygun fiyatlı elektronik ürünler sunan TaoTronics markaları, Türkiye’de online satışlara başadı.

 TaoTronics, Sunvalley Group'un amiral gemisi markasıdır. Ürünleri ile tüketicilerin günlük yaşamlarına fayda sağlamayı amaçlar. Müşterilerine başka hiçbir yerde elde edemeyecekleri bir deneyim sunmak, geliştirmek, yenilik yapmak ve en son teknolojiyi kullanımı kolay cihazlarda kullanmaya odaklanmak için çalışan marka ABD, İngiltere, Japonya ve Almanya dahil olmak üzere 7 ülkede varlık gösteriyor. Öncelikle kutu içerisinde neler var ve teknik özellikleri neler ona bakalım 

 

Teknik özellikler

- Bluetooth Versiyon: 5.0

- Bağlı Kalma Mesafesi: 10 metre

- Şarj Kılıfı Pil Kapasitesi: 500 mAh

- Şarj Olma Süresi: 2.30 saat

- Toplam Pil Süresi: 40 saat

 

Kutu içeriği


- 2 x Kulaklık
- 1 x Şarj Kılıfı
- 8 x Kulaklık Ucu
- 1 x USB Şarj Kablosu
- 1 x Kullanma Kılavuzu
- 1 x Hızlı Başlangıç Kılavuzu

 Hadi gelin inceleme detaylarına inelim. Kulaklığı hem hemen hemen tüm işletim sistemlerinde kullanabiliyorsunuz. Kulaklık gerçekten diğer muadillere göre çok daha kaliteli bir kulaklık. Hafif ve cebe rahatlıkla sığabilen, ses kalitesi gayet memnun eden bir kulaklık. Kulaklığın şarj ömrü ortalama 4-5  saat arasında gidebiliyor, tabi buna ses seviyesini eklememiz gerek yani ses seviyesini %80 civarına ayarlarsak ortalama 6 saate kadar varan şarj ömrü olabilir.  Kulaklığın şarj olma süresi ise 0 dan 100’e ortalama 2-2.30 saat sürmektedir. IP 48 sertifikasına sahip olan bu kulaklığımız suya ve toza (su sıçramalarına) karşı dayanaklı. Şöyle ki yağmur yağdığında veya kulak terlemelerine karşın ufak su sıçramalarına dayanıklılığı vardır. Aksi takdirde banyo veya suyun içine atma vb. gibi bir durumlarda genelde kullanıcı hatası olup garanti kapsamı dışında kalabilir. Onun için biraz dikkat edilmesi gerekebiliyor. Kutu tasarımı oldukça başarılı diyebilirim şayet kutu tasarımı hoşuma gitti, kötü bir tasarım değil. Kutunun ön bölümünde şarj göstergesi çubukları mevcut. Kutunun iç bölümünde ise kulaklıklarda ledler mevcut bağlantı durumuna göre yanıp sönebiliyor. Her kulaklıkta bir mikrofon bulunmaktadır. Malzeme kalitesi olarak gerçekten biraz daha geliştirilmelidir diye  düşünüyorum Şimdilik cihazın artı ve eksileri neler veya ne yapılsa daha iyi olur onu inceleyelim.

 

 

Eksi tarafları 

-        Öncelikle Bluetooth bağlantısını ben ilk başta zorluk çektim bağlanmak ve çözmek için baya bir uğraş verdim.

-        Mikrofon çok kaliteli değil.

-        Kulaklıklar kutu içinde biraz sallanıyor bu da biraz rahatsız edebiliyor.

-        Konuşma esnasında ses biraz boğuk gelebiliyor.

-        Aktif gürültü önleme bulunmamaktadır.

 

Artı tarafları :

+    Diğer muadillere göre biraz daha kaliteli bir kulaklık.

+    Müzik dinlerken ses biraz daha kaliteli çıkıyor.

+    Dokunmatik olayı gerçekten çok iyi bir tasarım, iki tarafta da bu olay mevcut.Müzik değiştirme ses kısma açma ve Siri veya Google asistanı çalıştırabiliyorsunuz.

+    Dokunmatik olayı işlevsel hale getirebilir

+    Ses kalitesi ve mikrofonla konuşma olayı biraz daha geliştirilmelidir diye düşünüyorum. 

+    Kutu dışına veya iç kısma düğme koyulabilir, bu şekilde daha basit ve kolay bir bağlantı sağlanabilir.

+   Kutunun iç kısmı bence tekrar tasarlanmalı kulaklıkların oynamaması gerekli.

+    Kulaklıklar biraz büyük geldi biraz daha küçültülebilir hale gelebilir.

 

 

 

Sonuç 

Benim fikrim uygun bir fiyatlı kulaklık tercih edeceksiniz bu kulaklık modelini düşünebilirsiniz. Kulaklık artı , eksi ve nelerin şöyle olsa daha iyi olur dediğim kısımlarını belirttim gerisi siziz tercihinize kalmış.

Umarım inceleme yorumumu beğenmişsinizdir.

 

Tekrar başka incelemede görüşmek üzere, sağlık.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.