Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: Tribit Audio Quietplus 72 vs Sennheiser HD 458BT

 

Sennheiser ve Tribit adlı markaların orta seviye kulaklıklarını karşılaştırıyoruz. Her ikisi de aynı seviyede olmasına rağmen Tribit Sennheiser’a göre daha bütçe dostu olma niteliği taşıyor.

 Sennheiser HD 458 BT kutu içeriği

İlk olarak 77 yılını geride bırakmış Kulaklıkların iphone’u olan Sennheiser markasının HD 458 BT modelini konuşacak olursak üstün bir hizmet sunuyor diyebiliriz.

- Sennheiser HD 458 BT kulaklık

-1 metre aux kablosu

- usb-c kablosu 

- kulak taşıma çantası

- kullanma klavuzu

-garanti belgesi

 

 

 

Tribit quiet plus 72 kutu içeriği

Tribit markası Türkiye pazarına yeni girmekte olan bir marka olmasına karşın ürünleriyle hız kazanmış bir durumda pazarda yerini aldı. Kutu içeriğini de sağlam bir şekilde tasarlamış durumda.

-Tribit quiet plus 72 kulaklık

- aux kablo

 -usb-c kablosu

-Yarı plastik sert bir taşıma kılıfı

-garanti belgesi

-kullanma kılavuzu

 

 

 

 

 

GENEL DEĞERLENDİRME

Sennheiser markası 1945 yılından bu yana gittikçe büyüyen bir şekilde hizmet veren Almanya menşeili Labor W tarafından kurulan bir kulaklık markası. 77 yıldır hizmet veren üstün kalitesiyle hevesimizi hiç kırmayacak kulaklıklar üretmeye devam ediyor. Tribit markası ise 2000’li yılların başında aktif olarak hizmet vermeye başlamış ve insanlara ucuz bütçeli kulaklıklar üreten Hindistan menşeili bir kulaklık firması. Şimdi gelin sizinle birbirinden harika iki kulaklığın şahane özelliklerini karşılaştıralım.

 

TASARIM

Tasarım olarak ele aldığımızda Sennheiser’ın şekli daha ovalken Tribit’in şekli biraz daha köşeli kalmış durumda. Tasarım olarak Sennheiser’ın kesinliklikle daha başarılı göründüğünü söyleyebilirim. Her iki modelde de ayarlanabillir kafa bandı cetveli ve katlanabilme özelliği bulunuyor.

Boyunda duruş esnasında karşılaştırdığımızda ise Tribit bir tık daha sade görünerek farklı yönde bir artı elde ediyor. Fiyat performans ürünü olarak da üretildiği için Tribit’i övmeden geçmek markaya büyük hakaret olur.

 

MALZEME KALİTESİ

 

Her iki kulaklığın da malzeme kalitesi hemen hemen birbirine yakın diyebilirim. Fakat Sennheiser’da kullanılan malzeme Tribit’e göre bir tık daha yumuşak plastikten üretilmiş ve esneme payı bırakılmış. Tribit’in malzemesi ise daha sert ve kaba yapılmış hissiyatı veriyor. Bu bakımdan Sennheiser’ın biraz daha önde olduğunu söyleyebilirim.

 

KONFOR

 

Konfor bir kulaklıkta en çok aranan etkenlerden biridir. Kulağın rahat etmesi sağlık açısından da oldukça önemlidir. Sennheiser HD 458 BT modeline baktığımızda durumun pek de beni rahat ettirdiğini söyleyemem. 1-2 saatlik kullanım süresinden sonra kulaklıkta kullanılan suni deri yüzünden kulağınızın baskılandığını ve terlettiğini hissetmeye başlıyorsunuz. Fakat Tribit bu noktada bence biraz daha başarılı olmuş durumda. Kulağı daha geniş çevrelemesi ve kulak süngerlerinin hava alması onu Sennheiser’dan terletmeme açısından öne geçiriyor.

Aynı zamanda kulaklık takılıyken elinizi Tribit’in kulak kısmına koyduktan sonra dışardan içeriye gelen hava akışını hissedebiliyorsunuz. Ben konfor açısından Tribit’in daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.

 

GÜNLÜK KULLANIM

 

Kulaklıklarının ikisinde de bulunan aktif gürültü engelleme özelliklerisayesinde dışarıda gürültülü ortamlardan rahatça soyutlanabiliyorsunuz. Otobüste, kafede veya başka bir mekanda günlük iş veya derslerinizi her iki kulaklığın da gürültü engelleme özelliğiyle rahatça yerine getirebiliyorsunuz. Fakat Sennheiser’ın bu noktada daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Taşıma anlamında ise her ikisinin de bir taşıma kılıfı bulunuyor. Tabii Tribit ise bu noktada daha kaliteli ve dayanıklı bir kılıf üretmiş.

Spor kısmına gelecek olursak Sennheiser Tribit’e karşı biraz daha kulağa sıkı tutunuyor denebilir. Baş aşağı hareketlerde Tribit’de kafadan bir tık sarkma meydana gelirken Sennheiser ise hiç hareket etmeden kafada durmayı başarıyor.

 

 

 

 

MİKROFON KALİTESİ

 

Mikrofon kalitesinde ise her iki kulaklık da kendi çapında iyi bir ses kalitesi ortaya koyuyor. Her ikisinde de çift mikrofon özelliği bulunuyor. Fakat Sennheiser’ın mikrofonu biraz daha nitelikli üretilmiş durumda. Çift mikrofon özelliğine ek olarak gürültü engelleyici mikrofon ve MEMS özellikli mikrofon koyan Sennheiser bu özelliğiyle mikrofon kalitesi açısından Tribit’i alt edebilecek bir konumda üretilmiş.

 

BAĞLANTI KALİTESİ

 

İki kulaklık da bluetooth 5.0 sürümünü desteklerden ikisinde de ayrıcalıklı olarak farklı blutooeth sürücüleri bulunuyor. Tribit’de Qualcomm cVc 8.0 sürücüsü bulunurken Sennheiser’da ise AAC, Qualcomm aptX LL ve SBC sürücüleri yer alıyor. Normal kullanım esnasında ise Sennheiser’da daha az miktarda kesilme ve gecikme yaşadığımı söylemeliyim.

 

 

 

 

 

SES KALİTESİ

 

Ses kalitesi deneyimimi paylaşacak olursam Sennheiser’ın beni daha memnun ettiğini söylemeliyim. Her ne kadar ikisi de aynı seviyede değerlendirilse de aralarındaki fiyat farkını baz alarak aralarında uçurum kadar fark olduğunu söyleyemem.

Tribit’in güçlü bassları, Sennheiser’’ın ise güçlü tizleri beni ayrı bir şekilde kendi içlerinde etkiledi. Yani kullanım alanınıza göre eğer bass seven bir kişiyseniz Tribit’i seçin. Ama eğer daha vokal daha soft bir şarkı insanıysanız Sennheiser sizin için daha doğru olacaktır.

 

İZOLASYON

 

İzolasyona baktığımızda ise ikisinin arasında pek de bir fark olmadığı sonucuna vardım. Her ikisinde de Aktif gürültü engelleme ve pasif gürültü engelleme özellikleri aynı anda bulunuyor.

İkisinin farkı ne diye soracak olursanız pasif gürültü engellemede kulaklık kulağınızı ne kadar iyi tıkar ve vakumlarsa daha iyi gürültüyü engeller.

Aktif gürültü engellemede ise Kulaklığın yapısından bağımsız olarak bizim duyamadığımız ama kulaklığın bize gönderdiği belli bir ses frekansı sayesinde kulağımız diğer gürültü seslerini algılayamaz bir konuma gelir.

 

 

1Sennheiser HD 458BT ANC Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık

Sennheiser’ı ülkemizde sevmeyen yok. Çoğu müzikseverin, en iyi müzik deneyimini elde etmek üzere çıktıkları yolculukta ki ilk durağı Sennheiser oluyor. Ve öyle bir marka ki, aynı zamanda sektörü yönlendirecek inovasyonlara da imza atabilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. HD 600 ilk çıktığında, yıllar boyunca tüm dünyada, referans sınıfının standardı sayıldı. HD 800 çıktığında, sahne büyüklüğü ve detay kavramları, yeniden idrak edildi.

 

Markanın giriş seviyeden, referans sınıfına kadar oldukça fazla noktada konumlandırılmış bir çok modeli var.

 

Sennhesier HD 458BT, 450BT modelinin, sadece tasarımsal açıdan değişiklik gösteren sınırlı üretim versiyonu. 458’in çok çok  güzel bir tona sahip kırmızı aksanları dışında ki herşey birebir aynı. 458’in sahip olduğu tasarımsal altyapı, markanın uzun bir süredir orta sınıf modellerine ev sahipliği yapıyor.

 

Benzer dizayn anlayışını, HD 400S, HD 4.40BT, Yenisi HD 350BT, HD 4.50 BT, Yenisi HD 450BT gibi modellerde ve şuanda da HD 458 BT de görebiliyoruz. 458 aslında bir süredir bizimle olan ve hakkında şu ana kadar çokça kişinin konuşmuş olduğu bir kulaklık. Yeni bir model sayılmaz.

ArtılarıMalzeme Kalitesi Tatmin Edici Düzeyde, Güven VeriyorUsb – C Portu Olması ŞahaneDüğmeler ve Tuşların Kullanılabilirliği, Neredeyse Her Özelliği Kulaklık Üzerinden Kontrol Edebiliyor Olmanız Çok İyiANC+ Pasif İzalosyon30 Saat Batarya ÖmrüÖzel TasarımEQ Yapılabilen Modern ve Güzel Bir Mobil Uygulama Mevcut | Sennheiser Smart Control
EksileriYastıkların İç Hacmi Çok Küçük. Kulak Çevresi Yastık Kenarları İle Temas HalindeKablolu Kullanımda, ANC’nin Sese Etkisi, Ses Yükseldikçe Olumsuzlaşıyor. Alt Frekanslar İyi EtkilenmiyorHızlı Şarj Özelliği YokRakiplerine Kıyasla Çok Konforlu Değil
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.