Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: Apple AirPods 2 vs Apple AirPods 3

 

GENEL GİRİŞ VE DEĞERLENDİRME

  Apple denince aklıma ilk olarak ne gelir; Kalite, nispeten pahalı olması, genelde fiyatını karşılayan ürünleri biz kullanıcılar ile buluşturması, teknoloji alanında bir öncü konumunda olması ve yeniliklerden ilk Apple ile haberimiz olması gibi şeyler söylemek çok da yanlış olmaz değil mi? İlk TWS kulaklık modeli W800BT bizlerle 2015 yılında buluşsa da çoğu kullanıcının haberdar olmadığı bu model bizler üzerinde çok da etkisini bırakmadı diyebiliriz. 2016 yılına geldiğimizde Apple Airpods ilk nesili piyasaya sürerek tabiri caizse tüm dünyayı TWS kulaklıklar ile tanıştırdı ve bu konuda çok da başarılı oldu diyebilirim. Airpods ilk nesilde yakaladığı başarısını bugün karşılaştıracağımız Airpods 2 ve Airpods 3 ile başarısını sürdürmeye devam etti. Şimdi hep beraber Airpods ilk nesilin küçük kardeşlerinin rekabetine beraber bakalım.

  

                                  

TASARIM

  Tasarım açısından bakmak gerekirse Airpods 2 ve Airpods 3 birbirlerinden farklı tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Apple’ın kablolu Earpods modeline benzeyen Airpods 2 ve tasarımını belirli çizgilerin dışına çıkartan Airpods 3 farklı zevklere sahip kullanıcılara hitap ediyor diyebilirim. Kulaklık tasarımı ve yapısı açısından rahat kullanım için Airpods 3 kulakta daha rahat ve daha az bir düşme hissiyatı ile dursa da, öte yandan kutu tasarımı açısından bence piyasadaki en iyi kulaklıklardan biri olma ünvanı halen Airpods 2’ nin elinde. İki kulaklığın da saplı bir yapıya sahip olması ile beraber artık mikrofon kalitesi konusunda problem yaratmayacak kulaklıklarımız bize hoş sade ve minimalist tasarımın canlı örneğini sunuyor diyebilirim.

 

 

MALZEME KALİTESİ

  Malzeme kalitesi açısından baktığımızda çoğu insan benimle hem fikir olacaktır ki iki modelimiz arasında bariz, gözle görülür bir fark bulunmamakta. İki model de Apple ürünü olmasından kaynaklı olarak çok da bir fark olmadığını düşündüğüm kulaklıklarımız bize nispeten kaliteli, güçlü mıknatıs yapısına sahip olan; fakat maalesef çok kolay kir tutan ve nispeten dayanıksız bir menteşe ile karşımıza çıkıyor.

 

 

KONFOR

  Konfor açısından baktığımızda kişiden kişiye tabii ki değişmek üzere söyleyebilirim ki Airpods 3, abisi sayılabilecek Airpods 2’nin birkaç kere önüne geçmiş. İki kulaklıkta da gördüğümüz silikonsuz tasarım bizlere sürekli kullanımın anahtarını verse kulaktan düşme tehlikesi, çok hareketli işlerde kulaklığı kullanamama ve benzeri durumlarda eksi puan alabilecek kulaklıklarımızda Airpods 3 bu gibi durumlarda sizin ihtiyaçlarınıza daha çok cevap vereceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

 

 

GÜNLÜK KULLANIM

  Günlük kullanım belki de bir kullanıcının en çok dikkat edeceği ve en çok önemseyeceği konu olacaktır diye düşünüyorum ve söz konusu iki kulaklığında tam bir günlük yaşantı kulaklığı olduğunu söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Ses kalitesi açısından gerek yüksek seslerde nispeten daha kaliteli olması ve tizlerdeki ve nispeten basslardaki kalitesi ile Airpods 3 bizlere farkını gösteriyor. Bağlantı olarak Apple cihazlarda bir fark hissedemeyeceğinizi söylemek çok da yanlış olmaz. Fakat Android cihazlarda Airpods 2 kontrol panellerinin çalışmaması ve 3 bu konuda bir problem yaratmaması, Airpods 3 kontrol panellerinden benim şahsi fikrime göre daha kolay kontrol sağlanması Airpods 3’ün tercih edilebilirliğini arttırsa da arada uçurum kadar bir fark olduğunu söylemek çok da doğru olmaz.

 

 

SES KALİTESİ

  Ses kalitesi noktasında zaten iki kulaklıkta kendini kanıtlamış olsa da kulaktaki daha efektif duruşundan olduğunu düşündüğüm Airpods 3 daha fazla ve daha keyifli bir müzik zevki yaşadım desem çok da yalan söylemiş sayılmam. Öte yandan yüksek tizlerdeki başarısı ile ön plana çıkan Airpods 2 bizlere, hele ki günümüz fiyatlandırmasında hangi kulaklığı tercih etmemiz gerektiği noktasında kafa karışıklığı yaratıyor desek abartmış sayılmayız.

 

 

MİKROFON KALİTESİ

  Mikrofon kalitesi belki de Airpods kulaklıklardaki en beğendim özellik olmuştur her zaman. İlk defa TWS kulaklıklar piyasaya sürüldüğünde mikrofon konusu biz kullanıcıların en çok hayal kırıklığına uğradığı nokta olmuştu her zaman. Fakat Apple en başından beri oluşturduğu saplı tasarımın da faydasıyla bizlere mikrofon kalitesini her zaman sunabileceği en üst düzeyden sunmayı başardı diyebilirim. İki modelimiz arasında bariz bir fark bulunmadığını söylesem çok da yanlış olmaz ve en son noktada mikrofon konusunda Airpods 2.nesil de, Airpods 3.nesil de sınıfı gayet iyi geçmiş diyebilirim.

 

 

BAĞLANTI KALİTESİ

  Bağlantı kalitesi açısından bakacak olursak Apple ürünler ile bağlantısında bir fark göremediğim Airpods modellerimiz, konu Android cihazlar veya Windows bilgisayarlar ile bağlantı noktasına geldiğinde fazlasıyla ayrışıyor. Bir Android cihaz ile tam ve kesintisiz bağlantı sunan iki kulaklığımız da bu bağlantı sırasında kontrol özelliklerini kullanmamız açısından biz kullanıcıların gözleri önüne farklarını ortaya koyuyorlar. Bağlantı sağlandıktan sonra maalesef rahat ve kesintisiz bir kullanım sağlasa da hiçbir özelliğini, kontrolünü ve sensörünü kullanamadığımız Airpods 2, en azından kontrol panellerini rahatça kullanabildiğimiz Airpods 3 az da olsa gerisinde kalıyor.

 

 

İZOLASYON

  İzolasyon konusunda iki kulaklık modelinden de silikonlu bir yapıları olmadığından ötürü çok da bir performans beklemek doğru olmaz aslında. Modellerimiz kulağı tam tıkamadığından ötürü ANC ve pasif gürültü engelleme özelliğinden bahsedemeyeceğimizden günlük kullanımda herhangi bir müzik dinlemediğinizde dışarıdaki seslerin oldukça net bir biçimde kulağınıza gelmesi oldukça normal olacaktır. Öte yandan çok olmasa da 2 modelimizde de yüksek seslerde dışarıya ses verdiğini görüyor olmamız benim biraz da öznel olarak silikonlu kulaklıkları tercih etme takıntımı daha da yükseltiyor diyebilirim.

 

1Apple Airpods 3 TWS Kulak İçi Kablosuz Kulaklık

Airpods 3,  Apple'ın en yeni tam kablosuz kulak içi kulaklığı. 

 

Airpods 2'den sonra müziksevelere sunulan Airpods Pro; markanın ilk ANC özellikli kulaklığı olmasıyla birlikte, bizleri "spatial audio" ile de tanıştırmıştı.

 

Airpods 3, slikonlu bir yapıda değil. Pasif izolasyonu vasat olan model, doğal olarak bir aktif gürültü engelleme teknolojisi de barındırmıyor.

 

Herşeye rağmen; spatial audio, bir önceki nesile nazaran daha iyi ses kalitesi ve batarya ömrü ile, günlük kullanım kralı olmaya hazır bir kulaklık inceliyoruz.

ArtılarıDaha İyi Batarya ÖmrüÜstün KonforModern Tasarımİyi Malzeme KalitesiStabil ve Hızlı BağlantıGünlük Kullanım KralıSpatial AudioDaha İyi Ses Kalitesi
EksileriVasat Pasif İzolasyonBenzer Fiyatlara Sahip, Daha İyi Teknik Performansa Sahip Onlarca Rakip Var
Fiyatları

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.