Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Test Edenler Kulübü: JBL Tune 750 BTNC vs Sennheiser HD 450 BT

JBL ve Sennheiser'ın orta segment ANC özellikli kulaklıklarını inceliyoruz.

Tune 750BTNC, kullanım kılavuzu, mikro usb şarj kablosu ve aux kablosu karşılıyor bizleri. HD 450 BT de kullanım kılavuzu, type-c şarj kablosu, aux kablosu ve taşıma çantası ile sunulmuş.

 

TASARIM: JBL, estetik bir görüntü eşliğinde, üst düzey Premium hissettirmeyen bir kulaklık.

Sennheiser ise JBL TUNE 750’ ye göre daha kompakt bir yapıda. Sennheiser ultra lüks hissettirmeyen kaliteli bir kulaklık.

 

MALZEME KALİTESİ: İki kulaklık da güven veren plastik bir malzemeden üretilmiş. Katlama kirişleri katlanma esnasında gayet iyi hissettiriyor. İki kulaklık da orta kalite malzeme kalitesine sahip.

 

 

KONFOR: JBL TUNE 750BTNC, suni deri kaplı yumuşak kulak yastıklarına sahip. Kafa bandında da aynı konforda başka bir yastık bulunuyor. Kulaklık, kulağın tamamını kapsamayan kulak üstü bir kulaklık. Uzun süreli kullanımda kulak kepçesinin acımasına neden olabiliyor. Kulaklık 220 gram ağırlığında.

HD 450 BT de kaliteli plastik bir malzemeden üretilmiş. Kulaklık yastıkları kulağın şeklini alabilen hafıza köpükten yapılmış. Dış kısmında suni deri kullanılmış. Kafa bandında kauçuk benzeri bir yastık kullanılmış. Bu yastık, basıncı azaltsa da JBL TUNE 750BTNC kadar konforlu değil. Sennheiser HD 450 BT 238 gram ağırlığında. Her iki kulaklık da uzun süreli kullanımda terlemeye sebep olabiliyor.

 

İZOLASYON:  İzolasyonu iki kısma ayırmamız gerekiyor. Pasif izolasyonda iki kulaklık da iyi bir seviyede ama HD 450 BT biraz daha iyi. Aktif izolasyonda kulaklıkların ANC performansları devreye giriyor. Bu konuda JBL TUNE 750BTNC çok az bir farkla daha iyi iş çıkarıyor. İki kulaklık da yüksek seste ANC açıkken bass patlamalarına sebep oluyor.

 

GÜNLÜK KULLANIM: Günlük kullanımda ele alacağımız kısımlar tasarım, pil performansı ve mikrofon kalitesi.

Tasarımsal açıdan her iki kulaklık da günlük kullanım için gayet uygun kulaklıklar. JBL’ in 90 derece dönebilmesi kulaklığın boyunda taşınmasını kolaylaştırırken SENNHEISER çok küçük bir açıyla dönebiliyor. Kafada duruş olarak HD 450 BT daha kompakt olduğu için daha estetik görünüyor. Pil konusunda  TUNE 750BTNC, ANC açıkken 15 saat, ANC  kapalıyken 22 saat performans gösterebiliyor. 2 saatte şarj oluyor ve mikro USB portuyla şarj oluyor. HD 450 BT de ANC açıkken 30 saat kullanılabiliyor. 2 saatte şarj oluyor ve type-c portuyla şarj oluyor. JBL tarafında 5 dakikalık şarj ie 3 saatlik hızlı şarj desteği bulunurken Sennheiserda böyle bir özellik yok.

Mikrofon kalitesi açısından iki kulaklık da sessiz ortamlarda iyi bir iş çıkarıyor. Gürültülü ortamlarda ise Sennheiser kullandığı MEMS mikrofonları sayesinde bir adım önde. Elbette ki bu Premium bir seviyede değil.

 

 

 

BAĞLANTI KALİTESİ: Sennheiser Bluetooth 5.0 ile bağlantı kuruyor. SBC, AAC gibi temel kodekler dışında Aptx ve AptxLL gibi Premium kodeklere de sahip. JBL Bluetooth 4.2 üzerinden bağlantı kuruyor.  JBL, SBC VE AAC kodeklerine sahip sadece. İki kulaklık da çok nadir kopmalar yaşanıyor. Her iki kulaklık da kablolu kullanılabiliyor.

 

SES KALİTESİ: Kulaklıkların marka ses imzası açısından farklılıkları ses kalitelerine de yansıyor. Sennhesier,32mm sürücülere sahip. JBL’e göre daha geniş sahne performasına sahip. Sennheiser 

daha dinamik bir tonal karaktere sahipken JBL daha sıcak ve yumuşak karakterde. Bas severlerin iki kulaklıktan da memnun kalacağı kesin. Sennheiser sesi biraz boğuk ve soğuk verirken JBL bu konuda biraz daha soft ve dağılmış ses sunuyor. Her iki kulaklık da genel dinleyici kitlesini memnun edecek kulaklıklar.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.