Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Google, Sonos'a Karşı Patent İhlali Davasında 32.5 Milyon Dolarlık Tazminatla Mahkum Oldu

ABD'li ses ekipmanları üreticisi Sonos, Google'a karşı açtığı patent ihlali davasını kazandı. San Francisco'daki federal bir jüri, Google'ın akıllı hoparlör patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete 32.5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. Bu karar, Bloomberg tarafından servis edilen haberde belirtildi.

 

14 milyondan fazla cihazın satışı nedeniyle, mahkeme Sonos'a her cihaz için 2.30 dolar telif hakkı ödenmesine hükmetti. Sonos tarafından yapılan açıklamada, "Google'ın toplamda 200'den fazla Sonos patentini ihlal ettiğine inanıyoruz ve portföyümüzün önemli bir bölümüne dayanan bugünkü tazminat kararı, fikri mülkiyetimizin olağanüstü değerini gösteriyor" ifadelerine yer verildi.

 

Bu anlaşmazlık aslında 2020 yılına dayanıyor. O dönemde, Sonos, Google'ı kendi çok odalı ses teknolojisini kopyalamakla suçladı. Sonos, bu hukuki mücadeleyi kazanmayı başardı ve sonrasında belirli Google cihazlarına ithalat yasağı getirildi.

 

Google adına açıklama yapan sözcü Peter Schottenfels, "Bu, yaygın olarak kullanılmayan, çok spesifik özellikler içeren sınırlı bir anlaşmazlık. Sonos'un dava ettiği altı patentten sadece birinin ihlal edildiği tespit edildi ve diğerleri geçersiz veya ihlal edilmemiş olarak reddedildi. Teknolojiyi her zaman bağımsız olarak geliştirdik ve fikirlerimizin esasına göre rekabet ettik. Bir sonraki adımlarımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Bu dava, teknoloji firmaları arasındaki patent savaşlarının ne kadar karmaşık ve çekişmeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.